Helgens matcher på stryktipset v.50

Nyheter

Stryktipset till helgen där storlagen Arsenal. Chelsea och Man City förväntas få stora procent på sig. Men vi tycker att två av dessa favoriter är illa ute och rekommenderar garderingar. Det luktar bra utdelning och då vill man givetvis vara med och spela om de stora pengarna.

1. Arsenal – Newcastle   (x)

Arsenal går bra i europaspelet och är klara för vidare avancemang i CL som grupptvåa efter Dortmund. Men i ligan går det sämre och laget åkte på en bortaförlust mot Stoke i senaste omgången. Newcastle har bra form för dagen då man skrällvann mot Chelsea på hemmagräs senast med 2-1. Newcastle är dock i regel sämre på resande fot och man kan få det svårt att plocka tre poäng här. Men Arsenal förväntas få stora procent på sig och krysset ska med!

2. Burnley – Southampton   (2)

Burnley har vaknat till lite på slutet och har plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Senast  blev det dock en förlust då bottenkollegan QPR blev för svår. Southampton har ingen vacker rad på slutet med tre raka förluster i bagaget, men det är något vi inte ska stirra oss blinda på. Förluster mot Man City, Arsenal och Man United är inget man ska skämmas över. Laget är riktigt bra och man ska ses med toppchans när motståndet är beskedligare. Spik på tvåan!

3. Chelsea – Hull   (1)

Chelsea blir förmodligen kupongens största favorit och vi har svårt att se ”The Blues” blåsa den här straffsparken. Nu åkte man på en förlust mot Newcastle i förra omgången, men den här gången är det hemmaplan och dessutom sämre motstånd. Hull har inte vunnit på länge och laget får åka tomhänta hem härifrån. Bergsäker etta!

—————————————————————————-

4. Crystal Palace – Stoke   (2)

Stoke tog en fin skalp i förra omgången då man hemmabesegrade Arsenal med 3-2, innan dess hade man en del förluster mot tufft motstånd. Crystal Palace har plockat poäng i två av de tre senaste matcherna men har haft problem med målskyttet då endast ett mål har gjorts framåt på dessa matcher. Relativt öppen match men mitt utgångstips blir tvåan då Stoke har en tillräckligt bra trupp för att ligga på övre halvan. Men snåla inte på strecken här!

5. Leicester – Man City   (2)

City krånglade sig vidare i CL tidigare i veckan och frågan är om man hinner ladda om till ligaspelet i helgen? Formen i ligan är mycket bra men vi ska tänka på att laget har tunga skador på nyckelspelare som Yaya Toure och Aguero. Leicester har inte direkt rosat marknaden på slutet och placerar sig som jumbo i tabellen. Men man möter City i helt rätt tid och möjligen kan man kämpa till sig ett kryss på hemmaplan. Utgångstecknet blir tvåan men krysset måste med här!

6. Sunderland – West Ham   (x)

Sunderland har en del fina kryss på slutet där man spelat lika med både Chelsea och Liverpool. Men laget har fyra kryss på de fem senaste matcherna och det är inget som gör att man avancerar i tabellen. West Ham klamrar sig fast i toppen av PL och laget har nu tre raka vinster på kontot där Swansea besegrades med 3-1 på hemmaplan senast. Sunderland lär gå hårt för tre efterlängtade poäng här och det öppnar upp för gästerna tycker vi. Halvgardering x2 borde räcka här!

—————————————————————————-

7. West Bromwich – Aston Villa   (2)

West Brom har urusel form för tillfället då laget endast plockat en poäng på de fem senaste matcherna, en poäng som kom i senaste omgången mot Hull. Målskyttet är det stora problemet hos laget just nu då man endast lyckats med ett mål framåt på de fem senaste matcherna. Aston Villa har hittat formen igen och kommer in här med två raka segrar i ryggen. Nu har segrarna tagits i billigare gäng, men det är det även denna gång. Villa får tipset men jag tycker man ska fylla på med ett kryss här.

8. Birmingham – Reading   (x)

Vi går in på Championship där Birmingham fick stryk mot jumbon Blackpool i senaste omgången på bortagräs. Laget har dock varit starka hemma på St Andrew’s på slutet med två segrar och ett kryss på de tre senaste hemmamatcherna. Reading har plockat merparten av sina poäng på hemmaplan och ser vi till bortaspelet på slutet så har man fyra förluster på de fem senaste. Jämn match där krysset får bli utgångstecknet, sedan lutar det över åt ettan på grund av hemmaplan.

9. Bolton – Ipswich   (x)

Bolton har trummat igång på slutet och med tre vinster och två kryss på de fem senaste har man lämnat det absoluta bottenträsket. Hemma på Macron Stadium har man även varit ruskigt starka på slutet med fyra raka segrar i ryggen. Men nu får man bekänna färg när topplaget Ipswich kommer på besök, ett Ipswich som vunnit fyra av de fem senaste matcherna och placerar sig som tvåa i tabellen. Väldigt öppen match mellan två formstarka lag så här ska det streckas på!

—————————————————————————-

10. Bournemouth – Cardiff   (1)

Bournemouth fortsätter vägra förlora och är det lag som förlorat minst antal matcher i Championship så här långt, endast tre förluster på 20 matcher. Laget placerar sig som nummer tre i tabellen och senast tog man en bortavinst när formsvaga Wolves besegrades med 2-1. Cardiff har plockat en del poäng på slutet men det har varit i en del billigare sällskap. Laget har dessutom haft det svårt på bortagräs hittills denna säsong med endast en trepoängare på kontot. Ettan känns som en vettig spik här!

11. Brentford – Blackburn   (1)

Brentford fick sin fina segersvit bruten senast då Huddersfield blev för svåra på bortaplan. Men på hemmaplan är Brentford riktigt starka och har raden 6-3-1 på sina 10 hemmamatcher den här säsongen. Blackburn kommer från en hemmaförlust mot Sheffield i senaste omgången och laget har haft svårt att vinna på slutet. Det stora problemet har varit försvarsspelet där man sällan håller tätt bakåt. Vi tror Brentford hoppar tillbaka på segerspåret och plockar en seger här. Spik!

12. Leeds – Fulham   (1)

Leeds har varit ojämna på slutet där man vunnit hemma och förlorat borta. Förlusterna har dock kommit mot bra motstånd i form av Blackburn och Ipswich, så man är aningen ursäktade där. Ett av ligans bästa hemmalag hittar vi i Leeds där man senast plockade ner serieledande Derby med 2-0. Fulham fick en tidig utvisning mot Watford senast då målvakt Bettinelli fick lämna redan efter 17 min. Fulham klappade ihop efter detta och förlorade till slut med hela 0-5. Fulham har inte visat upp något större spel på bortaplan den här säsongen och vi väljer därför att spika ett hemmastarkt Leeds.

13. Rotherham – Nottingham   (2)

Avslutningsvis en svårlöst match på New York Stadium där Rotherham gästas av Nottingham. Rotherham ligger i botten av tabellen trots att man plockat poäng i tre av de fyra senaste matcherna. Anledningen är att man har en förmåga att spela oavgjort, vilket det inte plockas placeringar på. Nottingham har spelat bra på slutet och även fast man bara fick ett kryss mot Charlton senast så förde man spelet helt och hållet. Gästerna har en bra trupp och ska kunna utmana om kvalplats i slutet på säsongen. Utgångstips är tvåan men den ska garderas.