Helgens matcher på stryktipset v.5

Nyheter

Stor jackpot på stryktipset i helgen då 20 miljoner kronor söker nya ägare. På förhand ser det även ut som en intressant kupong där vi säkerligen kan få se en del skrällar. Höjdpunkten är givetvis match 1 där Chelsea – Manchester City drabbar samman på Stamford Bridge.

1. Chelsea – Manchester City   1

Seriefinal där Chelsea har fem poäng ner till tvåan Man City i nuläget. Chelsea har även bra form i ligan då laget har två raka vinster samt 7-0 i målskillnad. Desto värre är det hos gästerna som inte vunnit i ligan på två omgångar. Senast blev det förlust mot Arsenal på hemmagräs och därför ger vi utgångstipset till Chelsea här. Ettan bör dock garderas med ett kryss, då kapacitet finns hos City.

2. Crystal Palace – Everton   1

Palace klättrar uppåt i tabellen och är nu uppe i fyra raka ligamatcher utan förlust, uppdelat på två vinster och lika många kryss. Senast blev det en bortavinst mot Burnley och även fast försvarsspelet inte funkat så har laget börja hitta målet. Everton går tungt just nu och har inte vunnit en ligamatch på över en månad. Bortaspelet är dessutom uruselt och vi tror man får det svårt här. Ettan är dock ingen spik utan bör garderas.

3. Liverpool – West Ham   1

Fin match på Anfield där Liverpool nu hittat stilen efter en mycket tveksam period inledningsvis på säsongen. Två raka ligavinster har Liverpool och även fast motståndet inte varit det skarpaste så har det varit bortaplan båda gångerna. West Ham hoppade tillbaka på vinnarspåret mot Hull senast men det känns som överraskningslaget är på väg nedåt i tabellen nu. Ettan blir en spik för oss!

4. Manchester United – Leicester   1

Man United har haft det tufft på slutet men tog en viktig seger i senaste omgången borta mot QPR. Hemma på Old Trafford har laget dessutom varit grymt starka under säsongen och fansen kräver en trepoängare här. Leicester har samlat på sig en del poäng senaste tiden men åkte på en förlust hemma mot Stoke i senaste omgången. Att ligajumbon ska kunna rubba Man United på bortagräs tror vi inte. Spik!

5. Stoke – QPR   x

Stoke har stora procent på sig just nu och till viss del förstår vi detta då laget plockat poäng i fyra av de fem senaste ligamatcherna. Men laget fick Bojan skadad i veckans cupmatch och det är ett tungt avbräck för lagets offensiv. QPR fortsätter ha det mycket tungt på resande fot och har samlat på sig 10 förluster på lika många försök. Vi tror inte att gästerna tar någon seger här heller, men krysset ska med till låga procent. 1x räcker bra!

6. Sunderland – Burnley   x   

Sunderland sjunker kraftigt i tabellen och har endast skrapat ihop en ynka poäng på de fem senaste matcherna. Laget stod dock för en bra insats mot Tottenham senast där man förlorade matchen i slutminuterna. Sunderland är ligans sämsta hemmalag med endast en seger under säsongen. Burnley fick se sig besegrade av Palace senast men plockade poäng i tre raka matcher innan det. Fina procent på tvåan här och vi tycker inte det ska snålas med strecken. Helgardera!

7. West Bromwich – Tottenham   x

West Brom har fått ordning på försvarsspelet mot slutet med endast ett insläppt mål på de tre senaste matcherna. Nu har inte motståndet varit det blodigaste men det ger ändå laget lite självförtroende inför fortsättningen. Tottenham studsade tillbaka efter förlusten mot Palace och tog en sen seger mot Sunderland senast utan att direkt imponera. Det här känns som en öppen tillställning och vi rekommenderar att strecka på!

8. Birmingham – Norwich   x

Birmingham har fin form för dagen och har plockat poäng i fyra raka ligamatcher nu. Även hemmaspelet har varit bra på slutet med tre segrar på de fyra senaste hemmamatcherna. Norwich fortsätter göra en hel del mål framåt men släpper samtidigt in en del mål också. Senast blev det en hemmaförlust mot topplaget Brentford efter en sen straff till gästerna. Jämnt på strecken just nu där värdet ligger på ett kryss. Strecka på!

9. Blackburn – Fulham   1

Blackburn har inte gått bra på slutet och är utan seger på de fem senaste försöken. Men kikar vi på motståndet lagets ställts mot så är det inte lika överraskande. Kapacitet finns hos Blackburn och på hemmagräs har laget gått bra under säsongen. Fulham har plockat två raka vinster på slutet, men det har varit på hemmagräs där laget är betydligt starkare än på resande fot. Vi går på Blackburn men kryssat kan plockas med om plånboken tillåter!

10. Blackpool – Brighton   2

Blackpool är fast förankrat i botten av tabellen och åkte på en rejäl snyting mot Watford (2-7) på bortagräs senast. Laget har dock lirat bra på hemmagräs mot slutet och måste vara rejält hungriga här. Brighton har gått riktigt bra senaste tiden och stod för en fin skräll senast då topplaget Ipswich besegrades på hemmagräs med 3-2. Brighton är även ett mycket bra bortalag där hälften av lagets poäng plockats. Utgångstipset blir en tvåa men den bör garderas.

11. Bolton – Wolverhampton   2

Bolton har stora problem med försvarsspelet och släppte in fyra mål i senaste omgången mot ett offensivt svagt Rotherham (2-4). Men på hemmaplan går laget starkt och har inte förlorat här på de fem senaste försöken. Wolves är otroligt starka för dagen och har nu häng på en playoff-plats till PL. Fyra vinster på de fem senaste ligamatcherna där ett mycket fint försvarsspel visats upp. x2 går vi på!

12. Cardiff – Derby   2

Cardiff sjunker i tabellen och har haft svårt med att hålla tätt bakåt på slutet. Tre förluster på de fyra senaste ligamatcherna där nio mål släppts in. Nu stöter man på ett mycket starkt Derby och då tror jag hemmalaget får det tufft. Derby hoppade tillbaka på vinnarspåret efter den oväntade förlusten mot Nottingham och kommer finnas med i kampen om en direktplats till högstaligan. Fina procent på en bortaseger vilket innebär spik hos oss!

13. Reading – Sheffield Wednesday   2

Avslutningsvis en klurig match där Reading tar emot Sheffield W på hemmagräs. Reading har förvisso plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna, men har haft svårt att sätta nosen främst och vinna matcherna. Sheffield W har gått starkt på slutet och har varit mycket lyckosamma på resande fot under säsongen med raden 6-5-2. En stor del av strecken sitter på ettan just nu vilket vi tycker är felaktigt. Vi går emot och nöjer oss med x2 för att hämta de stora pengarna!