Helgens matcher på stryktipset v.49

Nyheter

Lördagen bjuder på ett stryktips i vanlig ordning och den här veckan ser det väldigt svårlöst ut på förhand. Storfavoriterna är inte särskilt många och de större favoriterna som trots allt finns på kupongen är inga lag att lita på fullt ut. Det innebär förmodligen bra utdelning på 13 rätt och det är klart vi lämnar in en rad.

1. Hull – West Bromwich   (x)

Bottenmöte mellan två för dagen väldigt formsvaga gäng. Hull plockade förvisso poäng i förra omgången borta mot Everton, men innan detta hade man fyra raka förluster på kontot. West Brom ligger en pinne före Hull och kommer in till match med fyra raka förluster på kontot. Nu har man stött på en del tuffa motståndare, men laget känns inte hett för dagen. Ungefär likvärdig skadeläge hos lagen och det känns som detta kan gå åt vilket hålla som helst. Strecka på!

2. Liverpool – Sunderland   (1)

Liverpool har två raka vinster på kontot där man i senaste omgången Leicester på bortaplan. Men spelet övertygar inte och förmodligen kommer hemmalaget blossa upp till kupongens största favoriter här. Sunderland tog ledningen mot Man City senast men hade svårt att orka stå emot sedan, vilket resulterade i en 4-1 förlust. Men innan den matchen plockade man en hel del poäng och det är inte omöjligt att man kan kriga till sig en pinne här. Utgångstips ettan men krysset ska med.

3. QPR – Burnley   (x)

Svår match där nästjumbon QPR tar emot ett Burnley som vaknat till liv. QPR är ett utpräglat hemmalag där laget faktiskt plockat samtliga av sina 11 poäng den här säsongen. Burnley låg hopplöst sist ett tag men efter poäng i fyra raka matcher så har nu laget häng på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Det finns dock en del frågetecken i försvaret hos gästerna, så det lutar över åt ett hemmastarkt QPR. Vi nöjer oss med 1x här.

4. Stoke – Arsenal   (2)

Stoke har ingen smickrande rad på slutet då laget kommer in här med tre raka förluster på kontot. Förvisso har man stött på Man City och Liverpool på dessa matcher, men förlust mot Burnley imponerar inte. Hemmalaget har dock en del klasspelare i laget och kan kanske knipa en pinne här. Arsenal har två raka segrar på kontot och även fast man ”bara” vunnit matcherna med 1-0 så har spelet varit imponerande. Men det har varit många matcher för laget på slutet och vi ska komma ihåg att man har en hel del skador ännu. Tvåan blir utgångstipset men vi tycker krysset ska med till fina procent.

5. Tottenham – Crystal Palace   (1)

Tottenham har klättrat upp till en mittenposition i tabellen och trots förlusten mot Chelsea i förra omgången så stod man upp riktigt bra. Men laget har inte fått det att stämma på hemmaplan ännu med fyra förluster på sju försök. Crystal Palace fick stryk med 1-0 mot Aston Villa tidigare i veckan, men innan detta hade laget två mycket starka prestationer. Vinst mot Liverpool och kryss borta mot Swansea vittnar ändå om att det finns något hos laget. Tottenham kommer bli stora favoriter här och är det stora pengar man är ute efter ska krysset med.

6. Blackburn – Sheffield Wednesday   (1)

Blackburn är otroligt formstarka för dagen och har bland annat plockat tre raka segrar på hemmagräset. Men försvarsspelet är inte att lita på då laget har släppt in mål i fem raka matcher på slutet. Sheffield W parkerar i mitten av tabellen och precis som Blackburn har man lite form för dagen. Laget är även mycket bra på resande fot där man endast släppt in sex mål under säsongen. Blackburn får tipset men jag tycker man ska gardera med krysset även här.

7. Blackpool – Birmingham   (2)

Hopplösa tabelljumbon Blackpool har nu tagit poäng i två raka matcher mot bottenkollegorna Bolton (1-1) och Rotherham (1-1), vilket inte imponerar särskilt mycket. Det är trepoängare man måste åt då laget har hela 10 poäng upp till säker mark. Birmingham ligger långt ner i tabellen men har hittat formen på slutet med poäng i fem raka matcher och endast två insläppta mål. Med den formkurvan får man tipset här och det ser ut som tvåan inte blir allt för hårt streckad. Spik!

8. Huddersfield – Brentford   (2)

Huddersfield har inte gått bra på slutet då man inkasserat tre förluster och ett kryss på de fyra senaste ligamatcherna. Senast blev det en 1-0 förlust mot Bolton och det har nu gått två raka matcher utan mål framåt för laget. Annat är det i Brentford som går som tåget just nu. Fem raka vinster har man på kontot och dessutom är det mot en del respektabla motståndare. 14 mål framåt har man gjort på dessa matcher och det är en mycket fin siffra. Jämnt på strecken just nu så här spikar jag tvåan utan att tveka!

9. Ipswich – Leeds   (1)

Ipswich har klättrat upp till en andraplats i tabellen och formen är mycket god för dagen. Laget är även väldigt starka på hemmaplan den här säsongen med en rad på 6-2-1 och målskillnad som säger 14-6. Leeds stod för en mycket bra match mot serieledande Derby senast men laget är alldeles för ojämnt  i sina prestationer. Dessutom är man ett av ligans sämsta bortalag med endast fem inspelade poäng på nio matcher. Ettan kommer bli hårt streckad här men det känns även som kupongens säkraste spik.

10. Millwall – Middlesbrough   (2)

Millwall har plockat poäng i tre av de fyra senaste matcherna, men trots detta så ligger man långt ner i tabellen. Anledningen är att man spelar för många oavgjorda matcher, vilket man inte plockar placeringar på. Middlesbrough har även dom kryssat sig fram på slutet med tre raka oavgjorda matcher. Det finns dock kvalité hos laget och man kommer finnas med i toppen av tabellen i slutet på säsongen. x2 räcker bra här!

11. Nottingham – Charlton   (1)

Två lag som båda ligger på 28 inspelade poäng i tabellen och som kommer från en förlust i förra omgången. Nottingham blir dock tipset då man har två segrar på de tre senaste matcherna och dessutom fördel av hemmaplan här. Charlton har förvisso plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna, men man har svårt att dra det längsta strået och plocka trepoängare. Ettan ska dock inte lämnas ensam på kupongen.

12. Wigan – Norwich   (x)

Norwich fanns länge med i toppen av tabellen, men usel form på slutet innebär att man halkat ner flera placeringar. Tre förluster på de fyra senaste matcherna och hela 11 insläppta mål. Wigan har inte direkt rosat marknaden heller och placerar sig som nästjumbo i ligan just nu. Men man är svårspelade på hemmagräset där man endast har en förlust den här säsongen. Krysset blir utgångstipset och sedan ska det fyllas på med så mycket som plånboken tillåter.

13. Wolverhampton – Bournemouth   (2)

Wolves har usel form för dagen och kommer in här med fyra raka förluster i ryggsäcken. Förvisso mot en del hyfsade motståndare, men 1-14 i målskillnad på fyra matcher håller inte. Bournemouth klamrar sig fast i toppen av tabellen och är obesegrade i de fem senaste matcherna, uppdelat på tre kryss och två vinster. Laget har även tre vinster och ett kryss på de fyra senaste bortamatcherna, vilket innebär att man är ett av seriens bästa bortalag. Jag tar ställning och spikar tvåan här!